pekaanisuklaapiirakka-normal.jpg

Tämä ihana resepti on K-ruoka -lehdestä 12/12 ja se näytti juuri sopivan talviselta, kun halusimme leipoa jotain herkullista itsenäisyyspäiväksi. Tämä oli helppo tehdä ja maku oli erinomainen. Halutessaan piirakan kanssa voi tarjota jäätelöä tai kermavaahtoa, laiskempi syö tämän ilmankin :).

Taikina:
2 dl jäähtynyttä kahvia
200 g sulaa margariinia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
150 g karkeasti rouhittua tummaa suklaata
125 g karkeasti rouhittuja pekaanipähkinöitä
sokeria
kanelia
tomusokeria

Keitä kahvi ja sulata rasva, anna molempien jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kahvi. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada leivinpaperoidulle uunipannulle. Ripottele päälle suklaa, pähkinät ja kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Koristele jäähtyneenä tomusokerilla.
                                                                        -Mila