Sanna Kiisken ja Lee Ehnqvistin Ihanat kuppikakut on meidän taloudessamme ehtymätön inspiraation lähde. Tällä kertaa testasimme suklaatoscakuppikakkujen ohjetta gluteenittomana ja maidottomana versiona. Toimi hyvin. Kuppikakuista tuli mehevän suklaisia, eli juuri oikeanlaisia meidän makuumme. Appelsiinimarmeladi toi leivoksiin kivan säväyksen.

 

100 g margariinia ja voita

2 munaa

1 dl sokeria

reilu 1 dl mantelijauhetta

1 dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. Semper Grov Mix

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 dl appelsiinimarmeladia

0,5 dl appelsiinimehua

 

kuorrutus;

0,5 dl kookoskermaa (tai kermaa)

100 g tummaa suklaata

0,5 dl sokeria

1,5 dl mantelilastuja

2 tl kookosjauhoja (tai muita jauhoja)

 

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita appelsiinimarmeladi ja appelsiinimehu rasvan joukkoon. Lisää jauhoseos ja voisulaseos varovasti munasokerivaahtoon. Annostele vuokiin ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Ota kakut uunista ja nosta lämpö 225 asteeseen. Tee kuorrutus sillä aikaa kun leivokset ovat uunissa. Kuumenna kattilassa kookoskerma ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Ota kattila liedeltä ja lisää loput aineet, sekoita hyvin. Levitä kuorrutus kakkujen päälle ja paista niitä vielä 3-4 minuuttia.

                  - Meri