Olen viime aikoina tehnyt ahkerasti oivaa Erkin vihreää linssikeittoa (löytyy blogista). Tällä kertaa päätin vaihtelun vuoksi kokeilla millaista keittoa syntyy punaisista linsseistä. Otin mallia Maku.fi -sivustolta löytyneestä reseptistä, josta ohessa oma näkemykseni. Näistä aineksista syntyi maistuva soppa, joka katosi yhden päivän aikana kahteen suuhun miltei kokonaan.


1 sipuli

1 valkosipulinkynsi tai valkosipulijauhetta

5 porkkanaa

tilkka öljyä

1 litra vettä

2,5 dl punaisia linssejä

muutama aurinkokuivattu tomaatti

1 tl timjamia

1 tl oreganoa

1 tl suolaa

noin 0,5 tl mustapippuria

paprikajauhetta

500 g tomaattimurskaa

1 rkl hunajaa


Hienonna sipulit. Viipaloi porkkanat. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää vesi ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää huuhdotut linssit, silputut tomaatit ja mausteet. Hauduta noin vartin ajan. Lisää tomaattimurska ja kiehauta. Lisää hunaja ja tarkista maku.

- Meri