sitruunalohi-normal.jpg

Tänä vuonna uusien ruokien tammikuussa päädyin kokeilemaan lohta, joka oli hyvin samankaltaista kuin aiemmasa lohireseptissämme, mutta kenties vielä maukkaampaa ja helpompaa! Muokattu sitruunalohi menee näin

n. 1 kg lohta
1,5 tl suolaa
1,5 tl timjamia tai rosmariinia
mustapippuria
1 sitruuna
 
Poista lohesta mahdolliset ruodot. Leikkaa loheen parin sentin välein vinoja viiltoja, jotka yltävät juuri ja juuri nahkaan asti. Aseta lohi uunivuokaan. Ripottele pinnalle ja viiltoihin mausteita. Leikkaa sitruuna viipaleiksi (poista halutessasi siemenet) ja asettele viipaleet lohen päälle. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Herkullista!
                                   -Mila
 
Vanha ohje (29.9.2011) meni puolestaan näin:
 
Eräänä päivänä koditon lohifilee rantautui meille. Se päätyi uuniin, jossa siitä tuli kerrassaan maukasta pienellä vaivalla:
 
iso lohifilee
1,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
 
mausteliemi:
3 sitruunaa
loraus oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
 
Laita lohifilee uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla.
 
Valmista mausteliemi: Purista sitruunoista mehu ja sekoita siihen oliiviöljy. Hienonna valkosipuli ja lisää se seokseen. Kaada mausteliemi kalan päälle. Anna marinoitua puoli tuntia.
 
Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
 
                                        - Meri