Halusin tehdä risottoa kasvisversiona, ja lopputulos oli tämänlainen. Herkullista tuli, vaikka itse sanonkin!
 
1 l vettä
2 luomu yrtti kasvisliemikuutiota (Reformi)
loraus oliiviöljyä
2 sipulia
3 porkkanaa
5 dl pitkäjyväistä riisiä tai risottoriisiä
2 dl kuivaa omenasiideriä
1 pss pakastemaissia
1 pss (300g) sokeriherneitä (pakaste)
n. 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja yrttiöljyssä
puoli ruukkua tuoretta basilikaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
 
Keitä vesi kiehuvaksi ja liuota siihen kasvisliemikuutiot. Lohko sipuli ja viipaloi porkkanat. Kuumenna oliiviöljy tilavassa kattilassa ja kuullota kasviksia tovi öljyssä, lisää riisi.
 
Kun riisi muuttuu läpikuultavaksi ja alkaa ritistä, lisää siideri sekoittaen samalla. Kun siideri on imeytynyt riisiin, ala lisätä kasvislientä 1-2 dl kerrallaan, anna liemen imeytyä aina ennen seuraavaa lisäystä. Risottoa täytyy sekoitella ahkerasti, jotta se ei tartu kattilan pohjaan.
 
Viimeisen nestelisäyksen jälkeen lisää maissit, herneet ja paloitellut tomaatit sekä mustapippuri ja valkosipulijauhe. Kun neste on imeytynyt miltei kokonaan, sammuta levy ja jätä risotto kannen alle hautumaan hetkeksi. Lisää silputtu basilika.
 
Suosittelen!
                                              - Meri