Koska makeannälkä on ainainen ystävämme, päätimme tehdä pellillisen piirakkaa, josta riittäisi naposteltavaa viikollekin. Pohjan ja toscan väliin piilotettu omenasose antoi ihanasti makua ja mehevöitti piirakkaa. Tämä piirakka on yhdistelmä eri resepteistä, joten uskallan väittää, että halutessaan omenasoseen voi jättää pois ja piirakasta tulee silti herkullinen.
 
Taikina:
4 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 g sulaa margariinia
 
Väliin:
n. 3 dl kotitekoista omenasosetta
 
Tosca:
200 g margariinia
1,5 dl sokeria
0,75 dl maitoa
0,75 dl vehnäjauhoja
200g mantelilastuja
 
Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja viimeisenä jäähtynyt margariini. Paista uunipellillä 200 asteessa n. 7 minuuttia.
 
Kiehauta toscan ainekset keskenään kattilassa. Levitä puolikypsälle taikinalevylle ensin ohuelti omenasosetta ja sen päälle toscaa. Paista 225 asteessa kunnes tosca on kullankeltaista (15-20 minuuttia).
 
                               -Mila