1445637.jpg

Rakkaani leipoo tätä taivaallista pullaa, jonka resepti on muokattu "tavallisesta" pullareseptistä sopimaan kaikille ruokavalioille. Minä puolestani pidän pullan täyttämisestä muutenkin kuin perinteisellä voilla, kanelilla ja sokerilla ja siksi alla on muutamia erityisen onnistuneita täytevaihtoehtoja.

Taikina:
8 dl vettä
1,5 dl rypsiöljyä
2 rkl kardemummaa
2 dl sokeria
2 pussia kuivahiivaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
n. 2 dl kauraleseitä

Täytevaihtoehtoja:
-aprikoosihillo & mantelirouhe
-vadelmahillo & kookoshiutale
-suklaarouhe, mantelirouhe, kaneli ja raesokeri.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen kardemumma, sokeri ja kuivahiiva jauhojen mukana. Lisää leseet ja jauhoja tarpeen mukaan. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta, lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Kauli pullasta suorakulmio ja päällystä lempiherkuillasi. Rullaa kääretortun tapaan ja leikkaa parin sentin paksuisia siivuja muffinsivuokiin. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.

TAI

Kauli taikinasta kapea suorakulmio. Levitä keskimmäiselle kolmannekselle lempiherkkujasi. Leikkaa molempien reunojen kolmannekset parin sentin paksuisiksi suikaleiksi ja letitä keskustan päälle. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.
                                                            -Mila