Tämän herkullisen mustikkapiirakan ohje löytyi Sikke Sumarilta. Muokkasimme reseptiä hieman. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.


175 g margariinia tai voita
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl kaurajauhoa
1 dl perunajauhoa
1 dl mantelijauhetta
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa (tai maun mukaan)

7-8 dl mustikoita (pakasteena tai tuoreena)
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoa

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hetki. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sitten rasvaan. Taikinan kuuluu olla löysää, mutta jos sen käsittely tuntuu mahdottomalta, lisää jauhoja tai anna taikinan jähmettyä hetki jääkaapissa.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita sokeri ja perunajauho mustikoihin ja kaada mustikat vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes piiraan reunat ovat kullanruskeat. Jäiset mustikat saattavat hidastaa piiraan kypsymistä.

- Meri