Löysin näiden keksien reseptin jokin aika sitten Pienestä piparkakkukirjasta (tekijät Inga Aaltonen ja Kristiina Aaltonen), jonka yleensä kaivamme esiin vain joulun aikoihin. Kirjassa on kuitenkin muitakin kuin joulupipariohjeita, ja nämä keksit näyttivät kuvassa houkuttelevilta. Kyllähän ne loppujen lopuksi hieman jouluisilta maistuivat, mutta mielestämme eivät liikaa. Niiden maku osoittautui sitä paitsi varsin koukuttavaksi!
 
0,75 dl sokeria
1 dl siirappia
150 g margariinia
3 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
70 g mantelilastuja
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
 
Paahda mantelilastuja 200-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes ne saavat vähän väriä. Älä unohda niitä uuniin, sillä ne palavat erittäin herkästi.
 
Kiehauta sokeri ja siirappi kattilassa. Lisää margariini ja anna seoksen jäähtyä. Mittaa mausteet, jauhot, sooda ja mantelilastut, sekoita ne keskenään ja lisää nopeasti sekoittaen rasvasokeriseokseen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
 
Muotoile taikinasta leivinpaperille 2 nelikulmaista tankoa (3 x 4cm). Kiedo leivinpaperi tangon ympärille.  Pidä taikinatankoja jääkaapissa seuraavaan päivään.
 
Leikkaa tangoista terävällä veitsellä 3-4 mm paksuja viipaleita. Asettele leivinpaperille ja paista 200 asteessa 4-6 minuuttia.
 
Säilytä keksejä tiiviskantisessa rasiassa.
 
Suosittelen!
 
                     - Meri