Jaa jaa, omenaherkkumaratoni jatkui eilen sitruunaisella herkkupiiraalla. Katsoin taas mallia Ann-Kristin Hallgrenin Kakut ja muut omenaherkut -kirjasta, kuinkas muutenkaan. Mutta kuten yleensäkin, tämä ohje ei ole suoraan kirjasta vaan itse muuntelemani versio kirjan reseptistä. Maistuvainen versio, jos saan itse sanoa ;) Piiraasta tuli suussasulava, vaikka se olisi voinutkin olla vielä vähän sitruunaisempaa. Siitä huolimatta, että lisäsin sitruunaisuutta alkuperäisohjeeseen nähden. No, ensi kerralla, ja voin taata että se tulee, lisää sitruunaa kehiin!
 
125 g margariinia
1 dl (hedelmä-) sokeria
0,5 dl tomusokeria
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl (rasvatonta) maitoa
1 rkl sitruunamehua
n. 4 omenaa
 
koristelu:
1 rkl (hedelmä-) sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
 
Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. (Käytin halkaisijaltaan 24-senttistä irtopohjavuokaa.) Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen . Sekoita taikinaan vehnäjauhot, joihin olet lisännyt leivinjauheen, sitten maito ja sitruunamehu. Kaada taikina vuokaan.
 
Poista omenista siemenkodat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi/renkaiksi, jotka asettelet taikinan päälle vuokaan. Sekoita sokeri ja sitruunankuori ja sirota seos piiraan päälle.
 
Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia.
 
Tämä oli todella herkullista vaniljajäätelön kanssa, suosittelen!
 
                                                       - Meri