Nuorena Lontoossa kielikurssilla kävimme tutustumassa Hard Rock Cafeseen. Kiltteinä alaikäisinä nautimme tietenkin vain jäätelöä, ja juuri tämänlainen jäätelöannos vei aikoinaan sydämeni.  Näin se tehdään:    

vaniljajäätelöä

brownies-paloja

mantelirouhetta

suklaakastiketta, esim:

     150 g tummaa suklaata

     1 rkl margariinia

     2 dl kermaa

     1 rkl vaaleaa siirappia

 

Sulata yhdessä suklaa ja margariinia. Lisää sulaan seokseen kerma ja siirappi ja kuumenna hiljaisella lämmöllä, kunnes seos on tasaista ja lämmintä sekä sopivan paksua. Jäätelöannokseen murra pohjalle brownies-paloja, pyöritä päälle jäätelöpalloja, kaada suklaakastiketta ja kruunaa mantelirouheella. Kastike säilyy suljetussa purkissa jääkaapissa ainakin kuukauden. Lusikoi jääkaapista otettua kastiketta kulhoon ja mikrota n. 10 sekuntia, niin se muuttuu jälleen juoksevaksi.

                                               -Mila