Ensimmäistä kertaa meillä jäi joulukinkkua yli laatikoiden loputtua ja tästä syystä ajattelimme kokeilla kinkkukiusausta. Viime aikoina olemme huomanneet hyväksi soijarouheen ja/tai vihanneksen vaihtoehdoksi kotimaisen hernerouheen, jota päätimme lisätä tähänkin. Meillä sattui myös olemaan desin verran ylimääräistä kermaa, joten pelkän kerman tai creme fraichen sijaan teimme sekoituksen, joka oli oikein onnistunut. Kokeilu oli valtava suksee, kiusaus oli parasta syömääni ja helpointa tekemääni.
1 dl hernerouhetta ( n. 2 dl kiehautettua vettä, suolaa, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta)
1 kg perunasipulisekoitusta
n. 250 g kinkkua
1 tl suolaa
mustapippuria
yhteensä n. 4 dl kermankaltaista, esim. 1,5 dl creme fraiche, 1 dl kerma, 1,5 dl maito keskenään sekoitettuna
Kaada hernerouhe kulhoon ja lisää kuumaa vettä sen verran, kun rouhe imee. Mausta. Kaada voideltuun vuokaan n. 3/4 perunasipulista. Pilko kinkku ja ripottele se perunoiden päälle. Lisää turvonnut hernerouhe ja mausteet. Sekoita hyvin. Kaada loput perunasipulista päälle ja tasoita vuoan pinta. Kaada viimeiseksi sekaan kermankaltainen. Paista 200 asteessa n. tunti.
-Mila
Kommentit