999207.jpg

Vihdoinkin sain nämä  aikoja sitten tekemäni leivokset päivitettyä!  Olen ollut hieman saamaton blogin suhteen viime  aikoina...Mutta nämä leivokset olivat päivittämisen arvoisia, puhumattakaan siitä että ne olivat leipomisen arvoisia!

pohja:

3 dl porkkanaraastetta
300 g suklaarusinoita (200+100)
1 tlk ananasmurskaa
4 munaa
2,5 dl sokeria
2 dl juoksevaa margariinia
3 rkl tummaa rommia
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria

kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
3 dl tomusokeria
2 rkl tummaa rommia
1 tl vaniljasokeria

Leikkaa isokokoiset suklaarusinat puoliksi. Sekoita porkkanaraaste, suklaarusinat, ananasmurska liemineen, munat, sokeri, margariini ja rommi keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä uunipellille. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään (tomusokeri siivilän läpi). Levitä piirakan päälle. Anna maustua seuraavaan päivään. Ripottele loput suklaarusinat koristeeksi palojen päälle.

Rommi maistuu näissä aika vahvasti, mikä ei minua haitannut mutta miedompaa rommin makua tavoitteleva voi vähentää alkoholin määrää...

                                                                                        - Meri