_1110032.jpg

Kaipasin tässä joku aika sitten haastetta elämääni ja tartuin Ulla Svenskin Suomen lasten leivontakirjaan. Olin nähnyt vilaukselta kirjassa kuvan tästä kakusta, mikä ei jättänyt minua rauhaan, joten tartuin toimeen. Muokkasimme reseptiä sen verran, että muutimme pohjan vehnättömäksi. Kakusta tuli ihan hieno - varsinkin kun sokerimassatähdillä saattoi piilottaa pienet kauneusvirheet. Sokerimassa oli kuitenkin sen verran (yli)makeaa ja työlästä, että se varmaan saa jatkossa jäädä rauhaan meiltä. Kakku itsessään oli hyvä ja sitä voisi tehdä toistekin ilman sokerimassaa. Erityisesti pienen kokonsa ja suuren korkeutensa ansiosta se sopisi myös ruuhkaiseen kahvipöytään.

 

Pohja:

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

 

Täyte ja muu:

appelsiinimehua

4 dl vispikermaa

150 g mariannerouhetta

1 dl vadelmahilloa

250 g valkoista sokerimassa

250 g vaaleanpunaista sokerimassaa

 

Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovaisesti. Levitä paperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa n. 8 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt levy sokeroidulle leivinpaperille ja kostuta kevyesti alkuperäinen leivinpaperi. Irrota vetämällä paperi varovaisesti pois. Anna levyn jäähtyä hetki ja leikkaa neljään yhtä suureen osaan.

Vatkaa kerma ja sekoita mariannerouhe siihen. Nosta ensimmäinen pohjan osa tarjoilualustalle ja kostuta appelsiinimehulla. Päällystä hillolla ja mariannekermalla. Jatka samalla tavalla kakkos- ja kolmoskerroksen kanssa. Nosta neljäs pohja päällimmäiseksi ja kostuta appelsiinimehulla. Käytä loppu mariannekerma (noin puolet) kakun päälle ja reunoille.

Mikäli haluat kuorruttaa sokerimassalla, katso, että kakun pinta ja reunat ovat täysin tasaiset viimeisen kermakerroksen jäljiltä. Kauli sokerimassoista levyt ja leikkaa niistä tasaisia raitoja. Asettele raidat vierekkäin ja kauli kevyesti yhteen. Jos onnistut tässä, onnittelut! Jos et, nosta irtoilevat raidat lastoja tai kaulinta apuna käyttäen kakun päälle (taita reunoille). Ylimääräisestä massasta voi taiteilla piparimuoteilla kuvioita kakun päälle.

-Mila