999210.jpg


Täytyy myöntää, että olen ollut melkoisen laiska päivittämään tänne suolaisia ruokia. Tässä on nyt kuitenkin ohje pitsaan, jota tein kerran kesällä ja tänään uudestaan rakkaani pyynnöstä. Juju on hieman muunnellussa pohjassa ja tuoreessa oreganossa, jota meillä sattuu olemaan viherviettini ansiosta. Hyvää tästä tuli tänäänkin.

pohja:
2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl vehnäleseitä
4-5 dl vehnäjauhoa
n. 2 rkl öljyä

täyte:
2 sipulia
400 g jauhelihaa
1 tölkki ananaspaloja
grillimaustetta
paprikajauhetta
mustapippuria
valkosipulijauhetta

2 pientä tölkkiä tomaattipyreetä
tuoretta oreganoa
n. 5 tomaattia
juustoa

Kuullota siivutettua sipulia paistinpannulla hetki, lisää sitten jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta ja lisää valutetut ananaspalat. 

Tee pohja:

Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoista. Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen suola, vehnäjauhot ja leseet. Vaivaa taikina ja lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa. Kaaviloi taikina suoraan leivinpaperille uunipellin kokoiseksi levyksi. Siirrä uunipellille ja jätä kohoamaan 10-20 minuutiksi.

Kun pohja on kohonnut, levitä sen päälle tomaattipyree, täyte ja siivutetut tomaatit. Leikkaa oreganoa tomaattien päälle. Ripottele päällimmäiseksi juustoraastetta.

 

Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

                                                                           - Meri