Joskus sitä vain himoitsee koipireisi-paloja, eikä siltikään jaksaisi laittaa ruokaa. Silloin tehdään näin:
 
3-6 marinoitua koipea
4,5 dl riisiä
sipulia lohkoina
porkkanoita kuorittuina
n. 6 dl vettä, johon sekoitettu yksi liemikuutio
 
Voitele uunivuoka. Kaada vuokaan riisi, asettele koivet vuokaan ja ripottele kasvikset sekaan. Kaada viimeisenä vuokaan vesi. Mikäli kaikki vesi ei mahdu vuokaan, seuraa tilannetta paiston aikana ja lisää mahdollisesti loput vedestä myöhemmin. Paista 200 asteessa 45-60 minuuttia.
 
Paiston aikana kanasta irtoavat nesteet imeytyvät riisiin ja ruoasta tulee todella täyteläistä. Joku kokeilunhaluinen voisi tietenkin marinoida kanan tulisemmin ja sitten tarjoilla ruoan kera vaikkapa raikasta raitaa tasapainottamaan ruoan rasvaisuutta.
 
                                               -Mila