Tämä on hyvin arkinen lasagne, jossa fuskataan kaikissa mahdollisissa kohdissa, enkä suurin surminkaan väittäisi tämän kilpailevan perinteisten lasagnejen kanssa. Joka tapauksessa tämän jaksaa pyöräyttää nälkäisenäkin, ja siihen eivät muut lasagnet pysty. Alunperin resepti on Anna-Leena Härkösen ihanasta kirjasta Sopan syvin olemus. Iloksemme olemme myös huomanneet, että lasagnen pystyy tekemään oikein hyvin gluteenittomana, ja esim. Semperin gluteeniton lasagnelevypakkaus (250g) on juuri ja juuri sopivan kokoinen tähän annokseen.

3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
1 dl soijarouhetta
2 dl keitettyä vettä
2 prk tomaattimurskaa
1 prk valkoisia papuja
2 prk ranskankermaa
1,5 tl suolaa
2 tl oreganoa
2 tl mustapippuria
1,5 tl paprikajauhetta
200-300 g lasagnelevyjä
4-6 dl juustoraastetta

Pilppua sipulit ja valkosipulit ja kuullota pannulla. Lisää jauheliha ja paista suurin piirtein kypsäksi. Kaada keitetty vesi soijarouheen päälle ja anna turvota hetken aikaa. Lisää loput kastikeainekset pannulle ja anna saostua viitisen minuuttia. Kaada voideltuun lasagnevuokaan ensin kastiketta, sitten levyjä, sitten kastiketta, levyjä ja viimeiseksi kerrokseksi kastiketta. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia.

                                                          -Mila
 
Ps. Lasagnea tulee aika paljon, tämänkokoisen vuoan verran: