Tämä on muunneltu versio aiemmin blogatusta kaurakeksien luottoreseptistäni. Teki mieli kokeilla jotain vähän erilaista. Hyvä tuli! Tarpeen vaatiessa keksit muuntuivat vehnättömiksi helposti maun tai rakenteen kärsimättä.
 
100 g margariinia
1,75 dl (ruokokide)sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vehnä- tai perunajauhoja
1 kananmuna
50-60 g (tummaa) suklaata
 
Sulata voi ja sekoita siihen sokeri. Lisää seokseen keskenään sekoitetut kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja vehnä- tai perunajauhot. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ja lisää muna. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää karkeasti rouhittu suklaa ja sekoita.
 
Lusikoi taikina pieniksi (reilu ruokalusikallinen) keoiksi leivinpaperille. Paista 200 asteessa kullanruskeiksi eli noin 8-9 minuuttia.
 
Taikinasta tulee kolmisen pellillistä keksejä.
 
Suosittelen!
 
- Meri