Lapsena luulin aina että tämän kakun nimi oli Gladdis ja ajattelin sen liittyvän kakun iloiseen olemukseen. Järkytykseni olikin siis suuri, kun hieman vanhempana huomasin kakun oikean nimen olevan Kladdkaka - siis tahmakakku. Joka tapauksessa kakku on sekä iloista, tahmaista että hyvin suosittua. Niinpä, Kiksin pyynnöstä, susipari proudly presents: the Gladdis!

2 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sulaa margariinia (n. 100 g)
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa

Ainekset sekoitetaan, ei vatkata. Kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paistetaan n. 200 asteessa 25 minuuttia. Iloisuuden lisäämiseksi kakkuun voi lisätä myös pähkinöitä tai mantelirouhetta. Olemme myös huomanneet, että kaikesta pahastakin suklaasta tulee hyvää, kun sen pilkkoo gladdikseen.
                                                                  -Mila