Nam! Tämä on aivan ihanaa, vaikkakin hieman työlästä. Alunperin resepti on kotoisin Kodin Kuvalehden numerosta 9/2005. Olen jo jonkun aikaa pohtinut voisiko limettikiisselin korvata maustamalla vain rahkavaahdon limetillä, mutta vielä en kokeillut sitä. Jos joku kuitenkin uskaltautuu kokeilemaan, niin kertokaa ihmeessä. Tällä kertaa juhlistimme syntymäpäiviäni ja ehdimme syödä kakun ennen kuin sitä edes kuvattiin...

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Limettikiisseli:
2 dl vettä
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 rkl perunjauhoja
2 limettiä

Rahkavaahto:
2 dl vispikermaa
125 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Väliin:
sitruunamehua tms.
200 g pakastevadelmia murskana
1,5 dl vadelmahilloa

Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 dl siirappia
100 g valkosuklaata rouhittuna

Reunoille:
0,75 dl kookoshiutaleita
75 g valkosuklaata rouhittuna

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mittaa vesi, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna hautua hetki. Ripottele sokeria pinnalle ja jäähdytä. Mausta limettien kuoriraasteella ja mehulla. Sekoita tasaiseksi.

Vatkaa vispikerma ja lisää maitorahka sekä sokerit. Sekoita limettikiisselin kanssa ja laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Sekoita keskenään murskatut vadelmat ja vadelmahillo. Kokoa kakku tarjoiluvadille ja käytä apunasi irtopohjavuoan rinkilää. Kostuta jokainen kerros ensin sitruunamehulla ja täytä sitten vadelmaseoksella ja limettivaahdolla. Pingota tuorekelmu irtopohjavuoan päälle kanneksi ja laita kakku jääkaappiin yön yli tai edes muutamaksi tunniksi kostumaan.

Poista irtopohjavuoan rinkilä. Sekoita kerma, siirappi ja sokeri kattilassa ja keitä hiljalleen sekoitellen 15-20 minuuttia, kunnes se on sopivan paksuista (ensimmäisellä kerralla kinuskini oli liian valuvaa, toisella kerralla liian jähmeää. En siis sano yhtään mitään kuulakokeista, vaan sen sijaan suosittelen luottamaan vaistoon). Sekoita valkosuklaarouhe kinuskiin ja anna jäähtyä hieman. Kuorruta kakku. Koristele reunat kookosvalkosuklaa-sekoituksella.
                                                      -Mila