Tämä suklainen herkku on Milan suosikki kaikista maidottomista jäätelöistä, joita olen tehnyt. Ja niitä on aika monta.

 

2 kypsää banaania

4 rkl maapähkinävoita

2–4 rkl hunajaa

4 rkl kaakaojauhetta

3–4 dl mantelimaitoa

1 tl vaniljasokeria

tummaa suklaata hienona rouheena

(noin 1,5 rkl likööriä, esim. Cointreauta)

 

Sekoita kaikki ainekset suklaarouhetta lukuunottamatta tehosekoittimessa. Maistele ja lisää tarpeen vaatiessa hunajaa tai kaakaojauhetta. Sekoita lopuksi hienoksi rouhittu suklaa jäätelömassan joukkoon.

Valmista jäätelö jäätelökoneessa koneen ohjeen mukaisesti tai kaada se laakeaan rasiaan, pakasta ja sekoittele puolen tunnein välein, kunnes jäätelö on kiinteää. Tässä vaiheessa se osa jäätelöstä, jota ei heti syödä, kannattaa siirtää kerta-annosrasioihin.

Jäätelö on täysin pakastuneena varsin kovaa, etenkin jos siihen ei ole lisättyä likööriä. Se kannattaa ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen nauttimista.

                 - Meri