Tätä ruokaa keksiessämme taustalla vaikutti ajatus siitä, että voisi olla olemassa toinenkin helppo ja hyvä jauhelihakastikeresepti papusoosin lisäksi. Siksi tähän poimittiinkin mahdollisimman erilaisia aineksia: porkkanaraastetta, pekonia ja kermaa. Suureksi yllätykseksemme lopputulos oli helppo ja herkullinen!
 
1-2 sipulia
3-4 porkkanaa
1 pkt pekoni (120-140 g)
400 g jauhelihaa
1 dl soijarouhetta + 1,5 dl kiehuvaa vettä
kasvisliemikuutio
1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 dl kiehuvaa vettä
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
timjamia
mustapippuria (ei tarvita jos käytät pippurimaustettua kermaa)
1 tlk savujuusto- tai pippurimaustettua kermaa
 
Silppua sipuli ja raasta porkkanat. Laita soijarouhe ja liemikuutio kuumaan veteen turpoamaan. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Paista pekoni ruskeaksi ja siirrä syrjään odottelemaan. Tässä vaiheessa voit kaataa pekonista irtoavan rasvan pois.
 
Ruskista jauheliha ja lisää pannulle soijarouhe, sipuli ja porkkanaraaste. Anna kasvisten kuullottua hetken verran. Lisää tomaattimurska, mausta kastike ja lisää pekoni. Lisää kerma ja anna kastikkeen hautua tovi.
 
Suosittelen!
 
                     - Meri & Mila