Tein tätä kaalipiirakkaa ensimmäisen kerran pari vuotta sitten, mutta resepti jäi silloin päivittämättä vaikka piirakka onnistui erinomaisesti. Uudella yrittämällä piirakasta tuli jälleen herkullista ja tällä kertaa oma versiomme pääsi blogiin asti. Alkuperäisresepti on Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteestä 10/09. 
 
pohja:
 
250 g margariinia
1 prk maitorahkaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
 
täyte:
 
800 g valkokaalia
3 dl porkkanaraastetta
1-2 sipulia
loraus öljyä
1 tl suolaa
2 tl currya
1 tl kuminaa
meiramia
timjamia
2 rkl siirappia
 
Sekoita keskenään pehmeä margariini, rahka ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin.
 
Suikaloi kaali ja raasta porkkana. Silppua sipuli. Hauduta kasviksia öljytilkassa miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Mausta täyte ja anna jäähtyä.
 
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kahdeksi suunnilleen samankokoiseksi levyksi leivinpaperien päälle. Levitä täyte toiselle levylle, jätä reunat tyhjiksi. Nosta toinen levy kanneksi leivinpaperin avulla. Nipistele levyjen reunat yhteen ja käännä reuna piirakan alle. Pistele pintaan reikiä haarukalla. Paista 225 astessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
 
                                  - Meri