Ystävämme, kutsuttakoon häntä tässä neiti Rottuliksi, toi meille joululahjaksi ihanan ison paketillisen keksiaineita. Heti tilaisuuden tullen tartuimme aineksiin ja ryhdyimme leipomaan. Halusimme etsiä niille reseptin, joka olisi valmiiksi testattu kaurajauhoilla toimivaksi, mutta oli yllättävän vaikeaa löytää gluteenitonta ohjetta, joka ei olisi samalla ollut epäilyttävän terveysintoilevainen. Onneksi löysimme tämän mahtavan Dr. Sugarin keksireseptin! Kyseinen blogi inspiroi muutenkin nautinnolliseen gluteenittomaan leivontaan. Muutimme hieman ohjetta omaan tyyliimme ja kekseistä tuli aivan taivaallisia. Nämä ovat samalla rapeita ja sitkeän messeviä. Huomenna aiomme tehdä lisää, isomman annoksen ja kokeilla erilaisia suklaita :).

 

100 g margariinia tai voita

1 dl fariinisokeria

1 dl (ruoko)sokeria

1 kananmuna

2,5 dl kaurajauhoa

0,5 dl perunajauhoa

0,5 tl ruokasoodaa

0,25 tl suolaa

0,5 tl vaniljasokeria

1,5 dl rouhittuja (pekaani)pähkinöitä

150-200 g tummaa suklaata rouhittuna

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Paahda rouhittuja pähkinöitä muutaman minuutin ajan, kunnes ne alkavat tuoksua ja saavat hieman väriä. Varo polttamasta!

Mittaa kuivat aineet sokereita ja sattumia lukuunottamatta kulhoon odottamaan. Vatkaa margariini ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa, kunnes taikina on tasaista. Lisää vaahtoon kuivat aineet muutamassa erässä välillä sekoittaen. Kääntele suklaarouhe ja jäähtynyt pähkinärouhe taikinaan. Tässä vaiheessa taikinaa kannattaa hieman maistella. Se on herkullista raakanakin!

Lusikoi taikinasta pieniä kasoja pellille leivinpaperin päälle. Jätä tilaa kasojen väliin, keksit leviävät reilusti. Voit tehdä joko kaksi peltiä jättikeksejä tai kolme pellillistä maltillisemman kokoisia keksejä. Paista 180-190 asteessa 10-12 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun ne näyttävät reunoiltaan kypsiltä mutta keskeltä pehmeiltä.

 

                             - Meri & Mila