Teimme syntymäpäivilleni tällaisen ihanan kinuskikakun, joka saavutti suuren suosion. Sitruuna-mansikkatäyte oli herkullista, mutta sitä tuli alla olevasta satsista enemmän kuin riittävästi yhden kakun tarpeisiin. Täytteestä voisikin jättää vaikka pari desiä kermaa pois. Täyte ja kinuski löytyivät Ulla Svenskin Unelmakakut- kirjasta.
 
kakkupohja:
5 kananmunaa
n. 2 dl ruokokidesokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
kostutus:
alkoholitonta omenasiideriä
 
täyte:
n. puoli litraa pakastemansikoita
4 dl kermaa
200 g sitruunarahkaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
 
kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
2 rkl margariinia
 
reunoille:
2 dl vaahdotettua kuohukermaa
mantelirouhetta
tummaa suklaata
 
koristeluun tummaa suklaata
 
Kakku kannattaa koota ja kostuttaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja kuorruttaa sekä koristella juuri ennen tarjoilua.
 
Vatkaa pohjaa varten munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja varovasti munavaahtoon. Voit käyttää siivilää paakkujen välttämiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
 
Vaahdota kerma ja sekoita muut täytteen ainekset siihen.  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, kostuta omenasiiderillä ja täytä rahkatäytteellä.
 
Paahda mantelirouhetta uunissa 200 asteessa noin viisi minuuttia ja rouhi suklaa, sekoita nämä keskenään.
 
Keitä kermaa ja fariinisokeria noin 20 minuuttia, kunnes kylmään veteen tipautettu pisara seosta jähmettyy. Lisää margariini. Levitä kinuski kakun pinnalle sen jäähdyttyä hieman. Kinuskia ei saa kuitenkaan jäähdytellä liian kauaa, muuten se ei levity kauniisti. Kun kinuski on levitetty, jäähdytä kakku kunnolla ennen kuin koristelet reunat kermavaahdolla. Ripottele lopuksi kakun reunoille manteli-suklaaseosta.
 
Koristeita varten sulata suklaata mikrossa miedolla lämmöllä ja pursota siitä haluamiasi kuvioita leivinpaperin päälle. Leivinpaperin alle asetetut mallikuvat auttoivat lehtikoristeiden teossa. Kun koristeet ovat jähmettyneet täysin, irrottele ne varovasti leivinpaperista ja asettele kakun päälle.
 
Tämä oli todellista herkkua, suosittelen!
 
                                                                                   - Meri