Olemme tehneet tätä alun perin Ann-Kristin Hallgrenin Omenaherkut-kirjasta löytämäämme piirasta jo useaan otteeseen, sillä se on meistä valtavan hyvää.
Blogiin päivittäminen on kuitenkin viivästynyt koska piirakan paistolämpö ja -aika ovat jääneet meille joka kerta epäselviksi. Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan paistamaan piirasta puoli tuntia, mutta se ei riitä marengin kuivumiseen. Viimeksi tätä tehdessäni sain marengista haluamani kaltaista alla mainitulla paistotavalla.
Olikin jo korkea aika saada tämä resepti päivitettyä, piiras on aivan ihana ja kuten otsikoinnista voi päätellä, henkilökohtainen suosikkini. Tämä herkku on myös helppo valmistaa, vaikkakin paistoaikaa joutuu hieman tunnustelemaan. Olemme käyttäneet täytteenä itsetehtyä omenasosetta, jota kannattaa valmistaa kerralla runsaasti pakastimeen. Piirasta varten se täytyy toki muistaa ottaa myös sulamaan ajoissa!
Kommentit