Jokin tämänkaltainen vei rakkaani sydämen, ja niinpä leivoimme tätä myös Valmistujaisiin. Herkkua tuli! Alkuperäinen ohje on peräisin Pirkan reseptihausta. Muokkasimme reseptiä hieman tehdäksemme siitä vegaanin.

Täyte:
1,5 kg kaalinpää
50 g margariinia
2 isoa sipulia
2 tl suolaa
0,75 dl siirappia
1 tl mustapippuria
1 rkl meiramia tai oreganoa
2 rkl etikkaa

Taikina:
2 pss kuivahiivaa
5 dl vettä
1 tl suolaa
12-13 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia

Suikaloi kaali ja pilppua sipuli. Laita pannulle rasvan kanssa - mikäli kaali ei ala pienentymään, lisää tilkka vettä. Hauduta 30-60 minuuttia. Mausta ja anna jäähtyä. Tee sillä aikaa taikina: Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin ja lisää 42 asteinen vesi. Vaivaa myös rasva taikinaan. Anna taikinan kohota hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi. Täytä kaaliseoksella. Kauli toinen pellinkokoinen levy ja nosta kaalin päälle. Nipistä reunat kiinni haarukan avulla ja pistele muutamia reikiä. Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia.
                                                         -Mila