Koska ensimmäistä traktorikakkua pääsi maistelemaan vain pari ihmistä, teimme samanhenkisen kakun ompeluseuran tapaamiseen. Tällä kertaa kakku oli koottu tavallisista sokerikakkupohjista ja täytetty sitruunakreemillä. Makuyhdistelmä oli onnistunut ja menekki hyvä. Nyt on traktorikorttia juhlittu sen ansaitseman arvon mukaisesti! :)
 
pohjat
6 kananmunaa
2,25 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
 
täyte
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 rkl sitruunatäysmehua
50 g margariinia
2 dl (Sunnuntai) vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta
 
kostutus
hedelmämehua
 
kuorrute
1 dl kaurakermaa
200 g suklaata
 
koristelu
1 pss ranskanpastilleja
1 pss Pirkan raesekoitusta
 
Valmista sitruunakreemi täytettä varten:
Mittaa kananmunat, sokeri ja sitruunamehu kattilaan.  Kuumenna seos kohtalaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Älä anna kiehahtaa. Vatkaa margariini hieman jäähtyneen kiisselin joukkoon ja laita kiisseli jääkaappiin. Kun kiisseli on kylmää, vatkaa kauravaniljakastike ja sekoita kiisseli siihen. Säilytä jääkaapissa kakun täyttämiseen asti.
 
Valmista pohjat:
Ensimmäiseen pohjaan menee 4 kananmunaa, 1,5 dl sokeria, 1 dl vehnäjauhoja, 1 dl perunajauhoja ja 1 tl leivinjauhetta. Sekoita jauhot keskenään ja lisää niihin leivinjauhe. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vaahtoon varovasti jauhoseos. Kaada taikina uunipellille ja paista 225 asteessa n. 8-10 minuuttia.
 
Valmista pienempi pohja vastaavasti pienemmässä uunivuoassa. Ainesmäärät ovat 2 kananmunaa, 0,75 dl sokeria, 0,5 dl vehnäjauhoja, 0,5 dl perunajauhoja ja 0,5 tl leivinjauhetta.
 
Kun pohjat ovat jäähtyneet, kokoa kakku. Leikkaa traktorin osat kakkupohjista, kolme kappaletta kutakin osaa. Kokoa traktori kakkutarjottimelle, kostuta hedelmämehulla ja levitä täytettä pohjille tasaisesti. Aseta toinen kerros ensimmäisen päälle ja kostuta ja täytä se samoin. Aseta kolmas kerros paikoilleen ja kostuta se huolellisesti.
 
Lämmitä kaurakerma miltei kiehuvaksi kattilassa ja sekoita joukkoon pieneksi pilkottu suklaa. Ota kattila pois levyltä  ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä aivan hieman ennen kuin levität sen kakun päälle. Kuorrutteen jähmetyttyä koristele kakku karkeilla.
 
Kakusta tuli oikein herkullinen, voin kyllä suositella tätä lämpimästi. Täyte olisi voinut olla vielä hieman sitruunaisempaa, nyt sen maku hukkui paljolti suklaan alle. Täytettä tuli myös aivan valtava määrä - en saanut kaikkea mahtumaan kakun väliin vaikka tein lennossa toisen pohjan saadakseni kakusta kolmikerroksisen.
 
Kaurakerma toimi hyvin suklaakuorrutteessa. Ainoa ero kermaan nähden oli se ettei kuorrutus jähmettynyt edes jääkaapissa aivan kovaksi, vaan jäi rakenteeltaan mukavan kinuskimaiseksi.
 
                                                          - Meri