Tämä resepti oli voittanut Kodin kuvalehden suklaaherkkukilpailun (3/2011) ja kun lehtikuvakin näytti jumalaisen hyvältä, niin päätin kokeilla tätä sopivan tilaisuuden tullen. Jotenkin tässä prosessissa unohdin sen, etten yleisesti ottaen pidä kovin paljon juustokakuista. Onneksi ystävämme kuitenkin pitivät tästä, joten luulen kakun olleen suhteellisen onnistunut. Tosin siinä kohtaa reseptiä, missä valkosuklaaseen sekoitetaan lusikallinen juustoseosta, minä sain hermoraivion, kun valkosuklaa muuttuikin kiinteäksi tahnaksi. Metallisen siivilän läpi puristettuna valkosuklaa kuitenkin sulautui kiltisti yhteen juustoseokseen. Muuten kakku oli helppo tehdä.
 
Brownie:
100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
0,75 dl vehnäjauhoja
2 dl vadelmia
 
Juustokakku:
100 g valkosuklaata
1 prk tuorejuustoa (200 g)
1 prk ranskankermaa (200 g)
2 munaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
Tee ensin brownie: Sulata tumma suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää suklaaseos varovasti vaahtoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen. Kaada irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Ripottele päälle vadelmat ja paista 175 asteessa 15 minuuttia uunin alatasolla.
 
Brownien paistuessa tee juustokakku: Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään ja lisää yksitellen munat. Lisää vielä sokerit ja sekoita. Sekoita sulaan suklaaseen lusikallinen juustoseosta ja sen jälkeen sekoita suklaaseos juustoseokseen nopeasti.
 
Ota brownie uunista ja laske lämpotila 160 asteeseen. Kaada juustokakku brownien päälle ja paista n. puoli tuntia. Kakku tytisee kevyesti tullessaan uunista ja jähmettyy viileässä kokonaan. Anna vetätyä yön yli ja koristele suklaalla ennen tarjoilua.
 
                                                    -Mila