On olemassa helpompiakin Brita-reseptejä ja ne saattavat houkutella viatonta leipojaa. Itse olen kuitenkin huomannut, että vain ja ainoastaan tämä resepti toimii minun kanssani. Tästä kakusta riittää n. kuudelle hengelle, mutta tekemällä yhden sijasta kaksi pohjalevyä & marenkia ja pitämällä täytteen samankokoisena siitä tulee oiva juhlakakku useammalle hengelle: ylioppilasjuhlissani tämä ainakin oli menestys.

Taikina:
125 g margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mantelilastuja

Täyte:
n. 4 dl lakkoja
2 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa

Vaahdota taikinan sokeri ja rasva. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja maito. Levitä taikina suorakaiteeksi pellille (leviää uunissa). Paista 180 asteessa 10 minuuttia. Vatkaa sillä aikaa marengin valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Levitä marenkiseos kakkupohjan päälle ja ripottele mantelilastuja päälle. Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes marenki on kovaa. Anna jäähtyä. Täytä kakku vasta juuri ennen tarjoilua: Vatkaa kermavaahto ja sekoita siihen maitorahka sekä lakat. Mikäli teet yksinkertaisena, leikkaa kakkulevy kahtia ja täytä toinen puolikas lakkavaahdolla. Nosta toinen puolikas päälle.
                                                             -Mila