Tämä kakku oli ohjeen mukaan määrä tehdä tuoreista persikoista, mutta käytin omaan versiooni torilta edullisesti löytämiäni nektariineja.

4 tuoretta nektariinia

200 g margariinia

2,5 dl fariinisokeria

1,5 dl hasselpähkinärouhetta

1,25 dl ruokokidesokeria

2 munaa

0,5 tl vaniljasokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

0,5 dl kermaa

0,5 dl appelsiinimehua

(tauko ainesluettelossa ei tarkoita mitään muuta kuin sitä, ettei tämä penteleen hallintasivu vieläkään toimi kuten toivoisin...)    

Ryöppää nektariineja kiehuvassa vedessä 1-2 minuuttia ja huuhtele sitten kylmällä vedellä. Poista kuoret ja kivet ja leikkaa hedelmät 1-2 sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Sulata 50 grammaa margariinia kakkuvuoassa ja voitele vuoan pohja ja reunat. Ripottele 1,5 dl fariinisokeria ja noin puolet pähkinärouheesta vuoan pohjalle. Asettele nektariinilohkot pähkinöiden päälle. Ripottele loput fariinisokerista ja pähkinöistä nektariinien päälle vuokaan.

Vaahdota sokeri ja jäljelle jäänyt margariini kuohkeaksi. Lisää munat ja vaniljasokeri. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita kerma ja appelsiinimehu keskenään. Lisää ainekset voivaahtoon. Levitä taikina nektariinien päälle vuokaan.      

Kypsennä 175 asteessa 35-40 minuuttia. Jäähdytä vähintään puoli tuntia vuoassa ennen kuin kumoat kakun.

Hurjan makeaa mutta hyvää.

                                                            - Meri