joulukeksut-normal.jpg

Tänä jouluna emme jaksaneet ryhtyä askartelemaan kovin monenlaisten keitosten ja leivosten kanssa, mutta halusin silti leipoa jotain jouluista. Selailin monia reseptejä ja lopulta käytin inspiraationani Kotilieden karpalo-valkosuklaacookies -reseptiä. Itsepäisenä ihmisenä en kuitenkaan halunnut käyttää valkosuklaata tai karpaloita, joten kekseistä tuli aivan omanlaisia :). Mausta tuli täydellisen jouluisa (muttei liian piparkakkumainen) ja rakenne oli erityisen onnistunut - sokeri tuntui suorastavaan kristallisoituneen keksien pinnalle. Nami!

125 g margariinia
1,75 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
reilu ripaus kanelia, kaardemummaa, inkivääriä ja neilikkaa
1 dl muromysliä (tai kaurahiutaleita muromyslin puuttuessa)
n. 100 g suklaata karkeasti rouhittuna
n. 1 dl manteleita karkeasti rouhittuna
n. 100 g kuivattuja hedelmiä, esim. omenia, taateleita, viikunoita tai rusinoita karkeasti rouhittuna

Vatkaa sokeri ja voi keskenään. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja muromysli ja lisää taikinaan. Sekoita viimeisenä joukkoon suklaa-, manteli- ja hedelmärouhe. Jähmetä taikinaa n. 30 minuuttia jääkaapissa. Pyöritä taikinasta palloja ja asettele ne leivinpaperoidulle pellille. Litistä pallot sopivankokoisiksi ennen paistamista (leviävät uunissa vain hieman). Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

                                                               -Mila