Uusia toimivia kalaruokia tarvitaan aina lisää, joten päätimme kokeilla Yhteishyvässä (6/11) esiteltyä lohikedgereen ohjetta.

 

3 dl basmati- tai jasmiiniriisiä

7 dl vettä

0,5 tl suolaa

1 pss pakasteherneitä

1 sipuli

loraus oliiviöljyä

1 tl kurkumaa

0,25 tl currya

300 g kypsää lohta kuutioina tai raakana suikaleina

suolaa

2–3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa

5 keitettyä kananmunaa

 

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää herneet, kun sammutat levyn ja jätät riisin hautumaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia pannulla kurkuman ja curryn kanssa, lisää lohi ja kypsennä se. Jos käytät kypsää lohta, lämmitys riittää. Lisää riisi-herneseos ja suolaa ja sekoita kevyesti. Lisää lohkotut kananmunat ja persiljasilppu valmiisiin annoksiin.

    - Meri