Olen monta kertaa yrittänyt tehdä lohkoperunoita (ja sen ei pitäisi olla niin vaikeaa), mutta en ole koskaan saanut perunoista tarpeeksi rapeita ja maukkaita. Tällä kertaa yllätin itseni täydellisillä perunoilla, joten nyt on syytä kirjoittaa näinkin simppeli ohje ylös.
 
perunoita
öljyä
grillimaustetta
yrttisuolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
 
Pese perunat hyvin ja lohko ne sitten hyvin ohuiksi lohkoiksi. Suurehkon perunan voi pilkkoa vaikkapa kahteentoista lohkoon (pitkittäissuunnassa, totta kai) - tärkeintä on, että kokin sormet pysyvät tallessa ja lohkot ovat hyvin ohuita. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa ja uita perunalohkot öljyssä. Nostele uitetut lohkot leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa 30-45 minuuttia. Jos verenpaineesi on liian alhainen, lisää valmiille perunoille vielä ripaus yrttisuolaa.
 
                                 -Mila