Tämä ihana kääretorttu on löytö Alkon sivuilta. Kahvinystävän lempitorttu! Olen tehnyt tätä jo muutaman kerran, ja tämä on aina yhtä taivaallista. Muokkasimme reseptiä hieman ja teimme täytteestä suklaisemman.


pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

täyte:
2 dl kermaa
4 rkl sokeria
2 rkl pikakahvijauhetta
200 g tuorejuustoa
kaakaojauhetta
3-4 rkl kahvilikööriä

kuorrute & koristelu:
2 dl vispikermaa
mokkapapu-karkkeja
(kaakaojauhetta)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia.  

Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi varovasti ja jätä se kääretorttupohjan päälle, jotta pohja ei kuivu jäähtyessään.

Vatkaa täytettä varten sokerilla ja murukahvilla maustettu kerma vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto ja sekoita se vaahdon joukkoon. Lisää kaakaojauhetta maun mukaan. Maistele täytettä ja lisää tarvittaessa sokeria.

Kostuta hyvin jäähtynyt torttupohja kahviliköörillä. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin sisään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.

Nosta kääretorttu tarjoiluastiaan. Vaahdota kuorrutteen kerma ja levitä se kääretortun päälle. Koristele kääretorttu mokkapavuilla ja siivilöi halutessasi pinnalle vielä hieman kaakaojauhetta.

- Meri