Tänä vuonna voin ilokseni todeta, että omenoita tulvii meille mökiltä asianmukaiseen tapaan jatkuvana virtana. Varustauduimme jo hyvissä ajoin (ts. viime jouluna...) omenakauteen asianmukaisella oppaalla - Ann-Kristin Hallgrenin kirjalla Kakut ja muut omenaherkut. Tämä herkkumuffinssien ohje on peräisin kyseisestä kirjasta, muokattuna tosin. Halusimme kokeilla, millaisia kardemummamuffinsseista tulisi suklaan kanssa. Hyviä. Tämän ohjeen mukaisesti leivottuna puolista muffinseista tulee perinteisiä kardemumma-omenamuffinsseja ja lopuista suklaa-kardemumma-omenamuffinseja.
 
100 g sulatettua margariinia
2 dl fariinisokeria / ruokokidesokeria
2 kananmunaa
2 dl kermaviiliä / 150 g ranskankermaa
2,5-3,5 dl omenaa pilkottuna
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
reilu 3 tl jauhettua kardemummaa
(n. 50 g tummaa suklaata)
 
koristeluun raesokeria, jauhettua kardemummaa ja tummaa suklaata
 
Vatkaa sulatettu margariini ja sokeri sekaisin ja lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää kermaviili tai ranskankerma, omenat ja vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja kardemumman.
 
Jaa puolet taikinasta muffinssivuokiin. (Täytä vuoista vain kaksi kolmannesta, jotta taikina ei karkaa niistä uunissa.) Lisää jäljelle jääneeseen taikinaan karkeaksi rouhittu suklaa, ja jaa sekin sitten vuokiin.
 
Koristele muffinssit makusi mukaan raesokerilla, jauhetulla kardemummalla ja tummalla suklaalla. Paista 225-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia.
 
Suosittelen!
                                         - Meri