Rakastimme molemmat Siri Kolun Rosvolat-sarjaa, joten hyökkäsimme innoissamme Ränttätänttää, rosvoruokaa –keittokirjan kimppuun, kun sellainen ilmestyi. Kirjassa tämä resepti on nimellä Piilopirtin tonnikalavokki, mutta muutimme reseptiä hieman matkan varrella. Resepti alkaa sitaatilla ”Söimme kuin nälkäiset karhut, sudet, ilvekset ja metsänpeikot. Tai kuin meluisa rosvojoukko...”. Kuvittelimme ensin, että tämä viittaisi ruoan olevan sopivan täyttävää joukolle nälkäisiä rosvoja, mutta tämä olikin väärinkäsitys! Kyse on siitä, että ruoka on niin ruokahalua herättävää, että kuka tahansa tavallinen ruoannärppijä muuttuu tätä maistettuaan hirmuiseksi ruokahotkoksi.

 

öljyä

3 valkosipulinkynttä

2 prk tomaattimurskaa (joista toinen voi olla esim. yrttimaustettu)

1 prk tonnikalaa vedessä

1 prk tonnikalaa makeassa chilikastikkeessa

soijakastiketta

makeaa chilikastiketta

(hoisinkastiketta)

(ketsuppia)

vermiselliä

(1–3 dl vettä)

 

Tämän ruuan valmistukseen tarvitaan tilava astia, esimerkiksi vokkipannu. Kuumenna öljy pannussa ja purista valkosipuli öljyn joukkoon, kuullota hetki. Lisää tomaattimurska ja tonnikala, lämmitä. Mausta. Kun seos on kiehahtanut, lisää vermiselli ja anna sen kypsyä, siihen kuluu muutama minuutti. Vermisellin kypsentäminen tomaattiseoksessa voi tuntua ensin hankalalta, mutta onnistuu kyllä. Veden lisääminen auttaa.

Vermisellin kypsyttyä sekoita huolellisesti ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Käytimme hoisinkastiketta, kun meillä sattui sitä olemaan ja se tuntui sopivan ruokaan. Ilmankin tulee varmasti hyvää. Slurps.

                                                        -Mila & Meri