Tämän näyttävän kakun valmistus vaatii jonkin verran aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on sen arvoista. Kakku on täyteläinen ja tuhdin suklainen. Alkuperäisresepti löytyi Yhteishyvästä. Alla hieman muokattu versio.

200 g tummaa suklaata
150 g margariinia tai voita
1 appelsiinin kuori raastettuna
4 keltuaista
2 munaa
0,75 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
(1 dl paahdettuja mantelilastuja)

marenki:
50 g tumaa suklaata
4 valkuaista
1,75 dl tomusokeria
1 tl omenaviinietikkaa
2 tl maissitärkkelystä

Voitele irtopohjavuoka ja leivitä se esim. kookoshiutaleilla. Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa, sekoita sileäksi. Pese ja raasta appelsiininkuori. Erottele keltuaiset ja laita valkuaiset sivuun odottamaan. Vatkaa keltuaiset, 2 munaa ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori. Lisää ne vuorotellen suklaasulan kanssa taikinaan. Sekoita lopuksi mantelilastut taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 170 asteessa 10 minuuttia. Ota kakku uunista.

Vatkaa valkuaisia minuutti. Vatkaa sokeri ohuena nauhana vaahtoon. Tiputtele etikka mukaan kun vaahto on jämäkkää. Siivilöi ja sekoita tärkkelys joukkoon. Lusikoi marenki kakulle. Sulata suklaa ja valuta kakun yli raidoiksi. Kuvioi marenki lusikalla pyöräyttämällä. Paista kakun marenkipinta uunissa rapeaksi, noin 30 minuuttia.

                 - Meri