Vaikka meillä on jo tallessa monia hyväksi todettuja suklaakeksien reseptejä, halusin kokeilla uutta ohjetta. Kokeileminen kannatti, sillä näissä kekseissä on herkullisen maun lisäksi erityisen hyvä, rapea rakenne. Alkuperäisohje löytyi Patricia Lousadan Ihana suklaa -kirjasta.
 
125 g margariinia
1 dl fariinisokeria
0,5 dl (tummaa) kidesokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
ripaus suolaa
1 tl  vaniljasokeria
150 g tummaa suklaata
1 dl pähkinöitä (esim. maapähkinöitä)
 
Paahda pähkinöitä 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia, rouhi jäähtyneinä. Rouhi suklaa sopiviksi sattumapaloiksi.
 
Vatkaa margariini ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna varovasti sekoittaen. Sekoita jauhot, sooda, suola ja vaniljasokeri keskenään ja kääntele seos taikinaan. Lisää rouhitut pähkinät sekä suklaa varovasti sekoittaen.
 
Nostele taikina leivinpaperille halkaisijaltaan noin 3, 5 cm keoiksi. Litistä ja tasoita kekoja kädellä. Paista keksejä 180-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
 
Suosittelen!
 
                                          - Meri