Olemme viime aikoina tehneet pari kertaa tällaista kehittelemääni kasvivokkia. Tämä on ainakin omasta mielestäni varsin herkullinen ja helppotekoinen ruoka, jota varmasti tulemme tekemään jatkossakin.
 
rypsiöljyä
n. 300 g kokojyvänuudelia
1-2 sipulia
2-3 porkkanaa
1 pss vihreitä papuja (pakaste)
2 pss maissia (pakaste)
1 tölkki vesikastanjoita
maapähkinöitä
chilijauhetta
paprikajauhetta
soijakastiketta
mustapippuria
inkiväärijauhetta
sitruunamehua
 
(lisäkkeeksi paistettua kananmunaa)
 
Keitä nuudeleita pari minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhdo kylmällä vedellä. Kiehauta myös pavut. Paahda maapähkinöitä 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.
 
Kuumenna vokkipannussa tilkka öljyä ja sekoita siihen chiliä ja paprikajauhetta. Lisää pilkotut sipulit ja porkkanat, laske lämpöä ja anna hautua kunnes porkkanat alkavat pehmetä. Nosta lämpöä ja lisää vokkiin maapähkinät, vesikastanjat, maissi ja vihreät pavut. Sekoita vokkiin myös valutetut nuudelit ja mausta soijakastikkeella, mustapippurilla ja inkiväärillä. Lisää vielä chiliä ja paprikajauhetta tarpeen mukaan. Sitruunamehu kannattaa lisätä vasta kun vokki on poissa liedeltä.
 
Paistetut kananmunat sopivat hyvin lisäkkeenä vokin kanssa.
 
Suosittelen!
                                         - Meri