kiusaus.jpg

Uusien ruokien kokeilu jatkui broilerikiusauksella. On harvoja ruokia, joista en pidä, mutta kiusauksia olen karsastanut lapsesta asti. Kammo juontaa peruskoulun kinkkukiusauksesta, joka oli mielestäni varsin pahaa. Tämä vanha epäily kiusauksia kohtaan viskattiin nyt yli laidan, sillä broilerikiusauksesta tuli herkullista. Resepti oli alunperin Valion mainoslehtisestä, mutta muokkasimme sitä hiukan. Harkitsemme myös osan kermasta korvaamista maidolla ja valmiin juustomurun vaihtamista tavalliseen pilkottuun sulatejuustoon.

 

400 g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita

0,5 tl suolaa

1-2 tl kuivattua rosmariinia

1 prk maustettua Mustapekka-ruokakermaa

2 dl kermaa (tai maitoa?)

1 kilo peruna-sipulisekoitusta (pakaste)

150 g Koskenlaskija-juustomurua

 

Laita broileri, suola ja rosmariini kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää kerma ja anna maustua 0,5–12 tuntia. Sekoita suurin osa peruna-sipuliseoksesta sekä juustomuru broileri-kermaseoksen kanssa, kaada laakeaan uunivuokaan. Peitä pinta lopulla peruna-sipuliseoksella.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kiusaus on kypsää.

 

- Meri