Tänä vuonna kesäloman jälkeinen jatkuva työn aiheuttama hauskanpitoprojektien keskeyttäminen ja viivästys on tuntunut erityisen turhauttavalta ja siksipä suuret määrät suklaista ovat tarpeen. Tämä brownieresepti on usean netistä löytämäni ja oman vanhan reseptimme risteymä. Tekeminen oli helppoa ja brownie on erityisesti jääkaappikylmänä herkullista. Ensi kerralla ajattelin lisätä tähän jotakin makuainetta, kanelia, appelsiininkuorta, minttusuklaata, kaakaojauhetta tai vaikkapa vaihtaa sokerin fariinisokeriin saadakseni tähän vielä vähän lisää ytyä.

200 g margariinia

200 g suklaata

4 munaa

3 dl sokeria

3 dl gluteenitonta jauhoa, esim.

    1 dl tapiokatärkkelystä

    1 dl riisijauhoa

    0,5 dl kookosjauhoa

    0,5 dl mantelijauhetta

ripaus suolaa

2 tl vaniljasokeria

100 g suklaata pilkottuna

2 dl pähkinöitä rouheena

Sulata voi ja pilkota suklaa joukkoon, sekoita kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jäähtynyt suklaamassa munasokerivaahtoon, lisää kuivat aineet ja viimeisenä sattumat. Kääntele tasaiseksi (tässä vaiheessa kannattaa nauttia muutama lusikallinen taikinaa, se on erityisen herkullista). Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman raa'aksi. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa. Tämä on erityisen hajoileva ja leivinpaperiin tarrautuva brownie, mutta jääkappikylmänä käsiteltävissä.

                                                   -Mila