kanaperunapata-normal.jpg

Tänä vuonna uusien ruokien tammikuu melkein unohtui kaiken muun hässäkän alle ja lopulta emme pääseet myöskään päivittämään reseptejä, sillä Vuodatuksen sivuilla tehtiin suuria uudistuksia. Kokeilimme kuitenkin paria uutta ruokaa, joista tämä oli toinen. Resepti on alunperin Kodin Kuvalehden numerosta 20/2010 ja muokkasin reseptiä vain vähän. Ruoan tekeminen oli hauskaa ja se maistui uunista tultuaan taivaalliselta! Ikävä kyllä ruoka ei kestänyt edes parin päivän säilyttämistä, sillä perunoiden vienon valkoviininen maku muuttui muutamassa päivässä happaman etikkaiseksi. Jos perunoita jää yli, ne kannattaa ainakin poimia liejusta mahdollisimman nopeasti!

2 valkosipulinkynttä

1 sitruuna

1 rkl suolaa

rosmariinia

8-10 maustamatonta kanankoipea

n. 1 kg kiinteitä perunoita

2 dl valkoviiniä

3-4 rkl öljyä

Raasta valkosipulinkynnet ja sitruunan kuori. Sekoita niiden joukkoon suola ja rosmariini. Hiero seos kanankoipien pintaan ja nostele koivet isoon uunivuokaan. Pese perunat ja lohko perunat ja sitruunat. Asettele lohkot uunivuokaan. Kaada päälle valkoviini, varo ettet huuhtele mausteseosta pois koivista samalla. Valele kanat ja perunat öljyllä ja laita vuoka uuniin. Paista 190 asteessa uunin alatasolla, kunnes kanat ovat kypsiä. Perunat jäävät maukkaan kiinteiksi.

                                                -Mila