Lapsuudenkodissani syötiin usein palstalta tuotuja papuja lisukkeena ja olen aina rakastanut niitä. Nykyään yritämme ehtiä syömään papuja edes muutaman kerran sinä aikana, kun tuoreita papuja saa. Joka syksy etsimmekin netistä uudestaan ohjeita muistaakseemme, kuinka pitkään papuja pitikään keittää ja tällä kertaa törmäsin tällaiseen helppoon ja herkulliseen pavunjalostusreseptiin.

vihreitä papuja  

voita  

suolaa  

sitruunamehua  

Leikkaa papujen päistä kannat pois, huuhtele pavut lävikössä ja keitä kunnolla kiehuen kevyesti suolatussa vedessä tasan 10 minuuttia. Kaada pavut takaisin lävikköön ja huuhtele pavut ja kattila. Lisää kattilaan nokare voita ja palauta liedelle, lisää pavut. Kuumenna hetki, ripottele päälle hieman suolaa, sekoittele ja ota kattila pois liedeltä. Lisää viimeisenä pieni loraus sitruunamehua, sekoita ja tarjoile. On hyvää!

                  -Mila