Testasimme tänä jouluna vanhempieni käyttämää piparireseptia, joka osoittautui maukkaaksi, vaikkakin hieman turhan pehmeäksi talojen leipomiseen. Annoksesta riitti kahteen pieneen taloon ja kahden hengen joulupipareksi, mutta hieman isompi annoskoko voisi olla ensi vuonna tarpeen.

Taikina:
1,5 dl siirappia
2 dl sokeria
250 g margariinia
4 tl kanelia
4 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl kaardemummaa
1 tl jauhettua maustepippuria
2 munaa
2 tl soodaa
9 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:
tomusokeria, sitruunamehua, erilaisia makeisia yms. koristeluun
hedelmäsokeria kiinnittämiseen (palaa vähemmän herkästi kuin normisokeri) 

Kiehauta siirappia, sokeri, voi ja mausteet. Lisää kunnolla jäähtyneeseen seokseen munat ja keskenään sekoitetut sooda ja vehnäjauhot. Anna taikinan kovettua viileässä yön yli. Mikäli taikina tuntuu liian pehmeältä, anna sen olla vielä pakkasessa pari tuntia ennen leipomista. Käytä runsaasti jauhoja ja kauli pala kerrallaan. Jäähdytä jäännöspalat välillä pakkasessa. Paista 200 asteessa 5-10 minuuttia.
                                                            -Mila