Tällä viikolla kotiimme ilmestyi Milan repussa kirjastosta Katriina Luotosen Hyvä olo: vehnätön keittokirja. Kirjassa on monta kiintoisaa reseptiä, ja halusin päästä heti testaamaan jotain niistä. Kohteeksi valikoitui rahkalettujen resepti. Valmistin taikinan ensin uskollisesti ohjetta noudattaen ja maistoin koelettua. Rehellisyyden nimissä myönnettäköön että se maistui, no, paistetulta rahkalta. Lisäsin taikinaan banaania sekä jauhoja ja sokeria, kunnes maku miellytti minua. Lopputuloksena saimme hyviä ja varsin täyttäviä lettuja, joita tehdään varmasti toistekin. Paistoin ensimmäisellä kerralla puolet taikinasta, ja toinen puolisko odotti jääkaapissa seuraavaa päivää kiltisti maun tai rakenteen kärsimättä.

 

neljälle:

4 munaa

1 prk (250 g) maitorahkaa

0,5 tl vaniljasokeria

4-5 rkl mantelijauhetta

1 banaani

0,5 dl Semperin hienoa jauhoseosta

1-2 rkl sokeria

voita tai margariinia paistamiseen

 

Vatkaa munat kevyesti kulhossa. Lisää rahka, vaniljasokeri, mantelijauhe, muussattu banaani ja jauhoseos. Lisää sokeria makusi mukaan. Paista letut miedohkolla lämmöllä. Näiden paistamiseen sopisi hyvin pikkulettupannu, mutta koska emme omista sellaista, paistoin isolla pannulla neljästä viiteen pientä lettua kerrallaan.

- Meri

P.S. Taikinaan voi lisätä pakastemustikoita tai karkeaksi rouhittua suklaata. Toimii!