P1040937.jpg

Uskomattoman hyvää, ja vieläpä ilman suklaata! Näin kuvailimme näitä kuppikakkuja maistellessamme niitä Neiti Kaakaon kanssa. Alkuperäinen ohje on Sanna Kiisken ja Lee Ehnqvistin Ihanat kuppikakut -kirjasta. Meidän versiomme on gluteeniton ja maidoton.

 

150 g margariinia (sininen keiju) tai voita

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

2 kananmunaa

1,5 dl mantelijauhetta

1,5 gluteenitonta jauhoseosta, esim. Semperin Grov mix

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

0,5 dl manteli- tai pähkinärouhetta

150 g (tuoreita) taateleita

1 dl kookoskermaa (tai muuta kermaa)

 

kuorrutus:

50 g margariinia tai voita

2 rkl siirappia

3 dl tomusokeria

vettä

 

Paahda manteli- tai pähkinärouhe uunissa vajaassa 200 asteessa kunnes se saa hieman väriä, siihen menee viitisen minuuttia. Sekoita kuivat aineet ja rouhe. Poista taateleista kivet ja paloittele ne kuivien aineiden joukkoon vähän kerrallaan sekoitellen samalla. Näin tahmeat taatelinpalat eivät muodosta yhtä suurta möykkyä. Taatelien pieniminen onnistuu kätevästi saksilla.

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Kääntele muut ainekset sokerivaahtoon ja lisää kookoskerma, sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Sulata margariini ja lisää siihen siirappi, anna jäähtyä hieman. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi, lisää vettä tarvittaessa. Levitä kuorrute jäähtyneille kuppikakuille.

 

- Meri