Kotiimme eksyi juhannuksen jälkimainingeissa ylimääräinen purkki maitoa ja muutama raparperin varsi. Jotta molemmat tulisivat kulutetuiksi mahdollisimman pikaiseen tahtiin päätin pyöräyttää niistä pannaria. Siitä tuli aivan taivaallista, vaniljajäätelön kanssa nautittuna, totta kai.

Taikina:
1 l maitoa
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kauraleseitä
0,5 dl puurohiutaleita
hyppysellinen suolaa
0,75 dl sokeria
1 rkl kaardemummaa

Päälle:
1-2 raparperin vartta

Sekoita pannaritaikina kulhossa ja anna turvota ainakin sen aikaa kun pilkot raparperit palasiksi ja lämmität uunin 225 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja ripottele päälle raparperin palaset. Paista 200-225 asteessa 30-45 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen nauttimista.

Resepti toimii myös omenan kanssa: Vähennä hiukan sokerin määrää taikinasta ja lisää taikinaan kanelia. Poista kokonaisista omenista siemenkodat omenaporalla ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pellille ja kaada päälle taikina. Omenat nousevat pintaan paiston aikana.
                                                          -Mila