Löysin lupaavan keksiohjeen Kaarina Virtasen kirjasta Hyvää! – Gluteeniton keittiö. Keksit valmistuivat helposti ja maku oli mielestämme erinomainen. Seuraavalla kerralla teen tupla-annoksen!

 

annoksesta tulee kaksi pellillistä, n. 26 kpl

1 muna

1 dl sokeria

0,5 tl vaniljasokeria

2 dl kookoshiutaleita

0,5 dl riisijauhoa (tai muuta gluteenitonta jauhoa)

1 tl leivinjauhetta

0,75 dl mantelirouhetta

25 g sulatettua margariinia

 

Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Lisää lopuksi sula margariini ja sekoita tasaiseksi. Nostele taikinasta leivinpaperille suunnilleen ruokalusikallisen kokoisia nokareita. Jätä nokareiden väliin tilaa, keksit leviävät reippaasti uunissa. Paista 175 asteessa noin 8–10 minuuttia, kunnes keksien reunat ruskistuvat kevyesti.

 

- Meri