Eräs ystävämme täytti vuosia ja halusimme leipoa hänelle kakun. Tämä on yksi lempitäytekakuistani, sillä tässä suhteellisen yksinkertaisessa reseptissä maut ovat todella hyvin kohdallaan. Resepti on alunperin Kodin Kuvalehden numerosta 9/2005.
 
Pohja:
150 g tummaa suklaata
150 g margariinia
4 munaa
3 dl (ruokokide)sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 kukkuraista tl leivinjauhetta
2 kukkuraista tl vaniljasokeria
0,5 dl mantelijauhetta
2 rkl maitoa
 
Kostutus:
Appelsiinimehua, kenties terästettynä Cointreaulla
 
Täyte & kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
200 g appelsiinituorejuustoa
0,5-1 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
 
Sulata suklaa ja margariini miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään pohjaan menevät kuivat ainekset. Lisää munasokerivaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja sula suklaamargariiniseos. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 170 asteessa n. 50 minuuttia.
 
Sulata täytteeseen tuleva suklaa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Sekoita tuorejuusto ja suklaa tasaiseksi seokseksi. Vatkaa vaniljavaahto napakaksi vaahdoksi ja sekoita siihen täytteeseen tulevat sokerit. Lisää suklaatuorejuustoseos vaniljavaahtoon ja vatkaa vielä hetken aikaa, kunnes täyte on tasaista ja napakkaa vaahtoa. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta jokainen osa appelsiinimehulla. Levitä täytettä jokaiseen väliin ja lopulta kuorruta kakku täytteellä. Anna kakun maustua jääkaapissa useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
 
                           -Mila